Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Ondernemer van het jaar Nieuw-West 2024

U kunt nu op deze ondernemer stemmen door te liken

Stemmen

laden...
0
0
0

Weggeefwinkel

Door: Shirley Brandeis
16 september 2024

Burgemeester De Vlugtlaan 17-19
1063 BG

Stop de persen! De meest sociale ondernemer zit in Slotermeer. De Weggeefwinkel laat bewoners die niet veel te besteden hebben gratis winkelen. Maar daarnaast helpen ze mensen met nog veel meer. Vrijwilligers vinden er een plek om re re-integreren (als opstap naar betaald werk elders), mensen met een hulpvraag vinden er een luisterend oor en goede doorverwijzing, mensen die een beetje buiten de samenleving staan vinden er een familie en fleuren op en wat dacht je van iemand die durfde te solliciteren omdat ze in de winkel mooie kleren vond.
Zie vooral al het positieve dat eigenaresse Riske het stadsdeel en de wereld instuurt: www.facebook.com/weggeefwinkel.newlifewest

Sinds een jaar zitten ze in de voormalige interieurzaak van mijn ouders, die sinds 1975 Deco Home runden tot overname in 2015. Met de weggeefwinkel hebben zij zeer prettige onderburen (ook veel waard) en wordt Nieuw-West een stukje mooier doordat mensen er iets kunnen krijgen waar ze geen geld voor hebben. Duurzaam ook, want spullen die nog in goede staat zijn, krijgen zo een tweede leven.


Branche

Gezondheidszorg en -welzijn

Waarden

Helpt bewoners

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte




Geef mij een nieuwe code

Annuleren