Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Ondernemer van het jaar Nieuw-West 2024

U kunt nu op deze ondernemer stemmen door te liken

Stemmen

laden...
0
0
0

The Bookstore Foundation

Door: Susanne Meijles
16 september 2024

PLEINKAMER
Lambertus Zijlplein 7, Amsterdam

HET PALEIS
Adriaan van Oordthof 20-22, Amsterdam

THE BOOKSTORE FOUNDATION is opgericht in 2011 in samenwerking met woningcorporatie Stadgenoot. Het uitgangspunt is het verzorgen van betaalbare woon- en werkruimte voor kunstenaars. De focus van het initiatief ligt op het verbeteren van de leefomgeving en het opbouwen van een netwerk in de buurt, waarbij kunst absoluut op de voorgrond staat. 

Er zijn ook twee locaties voor de buurt: PLEINKAMER en HET PALEIS. 
De PLEINKAMER is een multifunctionele locatie waar de buurt gebruik van kan maken. De ruimte is onderverdeeld in een kledingruilwinkel en een galerie. De kledingruilwinkel heet PLEINMODE. Partijen en organisaties uit de wijk of kunstgerelateerde organisaties maken ook gebruik van de ruimte voor bijeenkomsten of vergaderingen.

Het PALEIS biedt de mogelijkheid om te exposeren. In de kleine gezellige galerie ruimte kunnen kunstenaars vrij experimenten. Ook is er daar   een literatuurprogramma waarbij dichters en schrijvers uitgenodigd worden om iets voor te dragen. 

Als bewoner zie ik de positieve impact die deze ondernemer op de buurt heeft: mensen lopen binnen voor een praatje, kunnen een nieuwe garderobe uitzoeken (wat heel waardevol is in een buurt waar veel mensen een laag besteedbaar inkomen hebben) en kunnen gratis genieten van kunst en deelnemen aan creatieve workshops. Voor jong en oud is er regelmatig iets te doen. 
Daarnaast dragen ze ook bij aan het schoonhouden van de buurt door prikacties en het vergroenen van de buurt door aanleg en onderhoud van groen, het organiseren van plantenruilmarkt en Groenroute Geuzenveld.
Ook zijn ze een actieve partner van Samen voor het Lambertus Zijlplein, met als doel het plein schoner, groener en gezelliger te maken.

Dit is toch een ondernemer van goud? 





Branche

Onderwijs, cultuur en wetenschap

Waarden

Organiseert activiteiten voor de buurt

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte




Geef mij een nieuwe code

Annuleren