Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Ondernemer van het jaar Nieuw-West 2024

U kunt nu op deze ondernemer stemmen door te liken

Stemmen

laden...
0
0
0

CSA Pluk Boterbloem

Door: Iris Poels
12 september 2024

Lutkemeerweg 262B, 1067 TH Amsterdam

CSA Pluk!

Groenten van West, gelegen op het terrein van zorgboerderij de Boterbloem in de Lutkemeerpolder, is een bijzonder initiatief. Het bedrijf hanteert sociale pricing en biedt een inspirerend voorbeeld van een toekomstig Voedselpark Amsterdam. Hier worden biologische, lokale groenten geteeld op vruchtbare kleigrond, met de betrokkenheid van meer dan 100 huishoudens. Pluk! is bovendien een geweldige stageplaats voor jongeren die zich aangetrokken voelen tot een gezonde leefomgeving en lekker eten.
Zie hier:  https://plukcsa.nl/HOME_BB_NL

Deze buurtmoestuin biedt rust in de drukte van de stad, met een gezellig winkeltje bij de Boterbloem en een prachtige schaduwrijke boomgaard, waar bezoekers kunnen ontspannen in het gezelschap van kippen en geiten. Ook staat er een zelfgebouwd ‘eco-huis’ op de boerderij, waar diverse workshops en activiteiten plaatsvinden, zoals de kleiworkshops van Esra Sakir.

De Lutkemeerpolder is vooral bekend door de campagne voor een Voedselpark https://voedselparkamsterdam.nl/ van 42 hectare als alternatief voor distributiecentra. Pluk!Boterbloem laat zien welke prachtige mogelijkheden er in deze polder verwezenlijkt kunnen worden.

De tuinders van Pluk!Boterbloem – Eliska, Dorien en Marie-José – zijn ware kanjers met een groot sociaal hart!




Branche

Milieu en Agrarische sector

Waarden

Bijzondere ervaring

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte




Geef mij een nieuwe code

Annuleren